WHISKY -
The No 1 cat


Hei, mitt navn er Whisky! Det er ikke de jeg nå eier som har døpt meg, bare så det er klart! Jeg bodde på en liten gård her, men de hadde en schæfer - og den fikk 8 hvalper! De døpte meg, og muligens syntes de jeg liknet en Whiskas-katt og jeg er trefarget.
Jeg måtte flytte... 8+1 ble for mye! Jeg bestemte meg for å finne nye eiere. Dem fant jeg fort, men det ble en lang prossess likevel. De ville ikke at jeg skulle eie dem! De kjente til uttrykket "Du eier ikke en katt, den eier deg", og de var vanskelige å overtale. Det begynte med at jeg fikk litt mat. Deretter laget de sovekasse til meg - ute. Etterhvert fikk jeg komme inn en liten stund på kvelden. Vinteren 2009-2010 ble redningen. Det ble så kaldt at de ikke kunne la meg fryse der ute! Nå eier jeg dem!!!

Kattedør!

Ved nyttår 2009 fikk jeg egen dør - med egen nøkkel! Det tok meg bare noen timer å finne ut hvordan dette fungerte. Nå kan jeg gå ut og inn akkurat når det passer meg - og det passer meg best å ligge inne og sove. Veeel, noen mus og en fugl har jeg tatt med inn, men menneskene mine satte ikke særlig pris på det!???

Det hender at andre katter forsøker å komme inn til oss. Heldigvis er det bare jeg som har nøkkel til døren!

 

Skal vi reise?

Jeg liker å reise - tror jeg... I alle fall liker jeg meg i bilen og i campingvognen. Menneskene mine har tatt meg med på en liten tur. Jeg mjauet hele tiden. Vi reiste jo utenfor mitt revir! Men, jeg syntes det var helt OK å gå i bånd. Er litt usikker på om jeg egentlig vil være med på tur...

 

Hva planlegger de nå?

Det skjer alltid noe i dette huset! Jeg tror ikke de skal flytte, men... Det er nok best å følge med nå. En koffert og en flyttlåda kan bety at jeg må passe huset selv noen dager, og det er ikke morsomt! Heldigvis sørger naboen, Edde, for ferske matforsyninger, men jeg savner: Se neste bilde!

 

Favorittfanget!

Favorittfanget!
Her tilbringer jeg så mye tid som mulig. Etter å ha gitt Helmi det obligatoriske slikket på nesa og fått kos og blitt kammet legger jeg meg til å sove. Det hender at også Helmi sovner, og vi snorker begge to! :-)

 

Middagslur!

Middagslur!
Jaha... Her har jeg blitt avbildet midt i middagsluren. Det burde vært lyd til dette bildet! De sier at jeg snorker svært fornemt.

 

Man har da stil...

Jeg finner stadig nye favorittplasser. Noen sa jeg burde hatt premie for "Verdens peneste katt". Da la jeg meg her, bare for å vise at jeg matcher slike pynteting. Jeg tørker av meg på bena på dørmatten og har aldri veltet ned noe. Da har de ingen argumenter for å nekte meg å finne litt fine steder.

 

Brødkurven???!

Så kjøpte de en brødkurv - trodde de!;-) I bunnen av kurven står det "Små smuler er også brød". Pytt, det kom aldri brød i denne kurven! Den passet jo meg helt perfekt, og herfra har jeg utsikt til veien og kjøkkenet.

 

På jobb - 1

Jeg jobber også!
I tillegg til å fixe mus og fugler har jeg et godt grep på scanneren. Det er viktig at det som skal scannes ligger flatt og stille. Det fixer jeg.
Hva? Må jeg flytte meg for at du skal få ut arket????

 

På jobb - 2

Jeg jobber også her, eller...?
Denne jobben består i å hindre at Helmi får forsket mer slekt i kveld. Kunsten er å blokkere både tastatur og mus(??!) slik at hun gir opp.

 

På jobb - 3

På spaningsoppdrag!
Mitt revir blir av og til angrepet av stooore dyr! Forstår ikke helt hvorfor disse dyrene får mat her, men når jeg tenker tilbake til mitt "uteliv" - før jeg flyttet inn, så er det vel ikke helt galt. Bare de nå ikke slipper rådyrene inn også.....

 

Vann, eller...

Utvidet revir!
Nå har jeg også tilgang til salongbordet. Og der har pipsen sin vannmugge. Denne har navnet "The Famous Grouse". Lurer på om det er vann eller whisky i den...

 

Whisky-vann

Etter en ekstra kontroll: Det ER vann!
Nå har jeg fått en egen skål på bordet, og han heller vann i den fra muggen. Veldig bra vann! Men, jeg tror ikke jeg vil teste å blande med whisky...

Vann, eller...

Advent - hva er det!
I desember begynte de med pappesker igjen :-( Jeg liker ikke situasjonen!
Og en annen sak: Ser du esken til höyre på bildet? Den inneholder to musefeller og har en inngangsdör for mus! Jeg er flink til å fange mus, og noen ganger tar jeg dem hjem levende. Dersom de gjemmer seg under en sofa e.l. fanger jeg heller en ny enn å vente i evigheter. Disse musene går i fella, men jeg forstår ikke problemet...


Jaha. Så langt hengte du med :-) Pipsen går stadig rundt med kameraet, så se ikke bort fra at det blir mer her etterhvert!

Whisky forlot oss 26.05.2013. Siste kapittel ser du HER